Trigger

Agenda

JOU agenda
26 september 2024
Buitenlandreis Tallinn Estland

Tallinn it is! We gaan op reis naar Estland dit jaar. Een land aan de rand van Europa, met sterke Scandinavische en Baltische invloeden. Maar waar ook nog het oude Oostblok verleden en de hang naar West Europa goed voelbaar is.

We gaan een fantastisch, gevarieerd programma maken, er is genoeg te doen om uit te kiezen! We zullen op donderdag 26 september rondom 10:00 vanaf Schiphol vertrekken en komen begin van de avond op zondag 29 september terug.

Voor nu is het meest belangrijke om te weten met wie en vooral hoeveel we gaan. Het is dit jaar extreem lastig met vluchten voor groepen boeken (in het algemeen). Daarom vragen we je zo snel mogelijk aan te melden als je meegaat. Dat kan op a.dirks@studioidplus.nl. Let op:

- Aanmelden = meegaan. We boeken tickets op basis van de aanmelding

- Eigen bijdrage zal rondom de €600,- zijn

- Er kunnen maximaal 40 mensen mee; wie het eerst komt; wie het eerst mee kan

- Met de aanmelding hoort ook een aanbetaling van € 300,-, hiervoor ontvang je een factuur.

- Aanmelding sluit op 29 april. Maar hoe eerder je op kunt geven hoe fijner!

- Mochten we over de 40 heen gaan, dan bekijken we of het toch lukt de groep te vergroten.

Ga je mee?!

Namens de ReisCie

JOU agenda
08 juli 2024
Extra ALV 8 juli bij ASR + presentatie ASR Woningfonds


Na de aankondiging tijdens de ALV in januari om de toekomstopties voor NaJOU nader te gaan onderzoeken is de werkgroep aan de slag gegaan om de aangekondigde stappen te gaan doorlopen. Zo is er een enquête uitgezet waarbij de input van bijna 50 leden is opgehaald. Over de resultaten is op 12 maart een bijeenkomst gehouden waarbij met circa 30 leden is gesproken over de uitkomsten en verder is gebrainstormd over de aandachtspunten die daaruit naar voren kwamen. Gedurende het proces is ook tussentijdse input van leden ontvangen en zijn de concept-uitkomsten aangescherpt. Nu komt het erop aan het doorlopen proces uit te werken in concrete besluiten en te bekrachtigen in een tussentijdse ALV. Deze ALV wordt georganiseerd maandag 8 juli vanaf 17:00 uur bij ASR (Archimedeslaan 10, Utrecht). We hopen dat je er bij bent!

Het programma is als volgt:

17:00 uur inloop

17:15 uur avondmaaltijd

18:00 uur presentatie woningfonds ASR: Strategie en dilemma’s (Marsha Sinninghe)

19:00 uur start ALV

20:00 uur borrel

21:00 uur afsluiting

JOU agenda
12 juni 2024
Provada Borrel NaJOU (activiteit 5) op 12 juni 2024 RAI Amsterdam

Op woensdag 12 juni zijn we met NaJOU op de Provada 2024, RAI Amsterdam. We zijn dit keer welkom op de stand van Dura Vermeer voor een hapje, drankje, live muziek en een goed gesprek..

Onze netwerkborrel begint om 16.30 uur (hal 12, stand 43), maar uiteraard ben je ook eerder welkom voor het bijwonen van een van de masterclasses over onder andere de hoge woningvraag, het belang van gedeeld verlangen als versneller in gebiedsontwikkeling en de samenwerking voor een betaalbaar woonprogramma in de Alexanderknoop.​

Laat je weten of je erbij bent ?

Schrijf je dan niet in onderaan onze eigen inschrijfmogelijkheid, maar via de onderstaande link.

JOU agenda
14 mei 2024
14 mei 2024 (activiteit 4) : Nieuwegein New Town en de Zeepfabriek (+ korte update van de initiatiefgroep Toekomst NaJOU)

Op 14 mei staat alweer de 4e activiteit op het programma. Log snel in op de website en schrijf je in !

We gaan de stadsgrenzen over, maar niet heel ver. We brengen een bezoek aan Nieuwegein, de New Town die nu een flinke bouwopgave realiseert voor de regio. De komende jaren worden er 5.000 woningen gebouwd.

Vanaf 16:45 uur ben je welkom en om 17 uur starten we op het Stadshuis van Nieuwegein met een presentatie over City (vernieuwing centrumgebied). https://city-nieuwegein.nl/

Ontvangstadres is Stadsplein 1, in het bedrijfsrestaurant van de gemeente. Parkeren (betaald) kan in de parkeergarage direct onder het gebouw.

De gemeentelijke projectleider Guus Govaert zal de presentatie geven, samen met een van de ontwikkelende partijen. Daarna volgt een rondleiding door het centrumgebied.

Na het rondje lopen we door naar de Zeepfabriek. Vorig jaar zijn de fabrieksactiviteiten gestopt, deze historische plek gaat langzaam maar zeker steeds meer open voor de stad. https://www.ikbennieuwegein.nl/projecten/gebiedsontwikkeling+zeepfabriek

Rond 18.30 uur zijn we daar en dan beginnen we met een drankje en eten.

Na het eten (ca. 19 uur) zal de initiatiefgroep Toekomst NaJOU een korte toelichting geven over de actuele stand van zaken. Na de ALV in januari, enquête in februari, activiteit in maart en tussentijdse input van leden wordt toegewerkt naar afronding van het proces. Tijd dus voor een update. Komende week volgt hierover ook een aparte nieuwsbrief.

19.15-20.30 uur presentatie Zeepfabriek en korte rondleiding door het gebouw. Projectleider Mark van Heugten en de beheerder van de Zeepfabriek nemen ons mee op en in dit verrassend stukje Jutphaas. We zullen daarna het gesprek aangaan over de mogelijkheden op die plek. De gemeente maakt samen met de eigenaar een ontwikkelkader. Nu is het natuurlijk heel interessant om van de groep te horen wat ze een interessant en haalbaar programma vinden.

We sluiten af met een borrel tot ca. 21.30 uur.

Einde 22.00 uur.

Klik op een van onderstaande links om aan te geven of je er bij bent. Er is plek voor maximaal 40 deelnemers dus wees er snel bij.

Eventuele dieetwensen kun je in de opmerkingen melden. Heb je deze eerder dit jaar bij eerdere activiteiten reeds doorgegeven dan houden we er al rekening mee 😉.

JOU agenda
12 maart 2024
12 maart 2024 Nieuwerwets Wonen in Utrecht + workshops n.a.v. de resultaten uit de enquête Toekomst NaJOU

Hoi Allemaal,

Op dinsdag 12 maart is vanaf 17uur de volgende NaJOU activiteit !

Schrijf je hieronder in en zorg dat je account weer up & running is voor degene die dat nog niet gedaan hebben.

Graag vóór 6 maart (i.v.m. de catering) en geef tevens je eventuele dieetwensen/allergieën door.

(Dieetwensen/allergieën graag doorgeven onderaan de pagina of aan Bas Gipman op Gipman@outlook.com / 06-13227510.)

Met dank voor de vele ingevulde enquêtes, we hebben 48 reactie mogen ontvangen, een mooi resultaat ! Wij verwachten een leuke workshop met jullie te houden over de opgehaalde resultaten en samen te werken aan de invulling van de vervolgstappen.

Vooraf starten we met de expositie Nieuwerwets Wonen in Utrecht onderin het Stadskantoor, Stadsplateau 1.

https://architectenweb.nl/agenda/event.aspx?id=41753#:~:text=AORTA%20doet%20mee%20met%20de,bewoners%20van%20jong%20tot%20oud.)

Het programma ziet er als volgt uit:

17:00 – 17:15 uur ontvangst Stadskantoor op Stadsplateau 1;

17:15 – 17:55 uur bekijken expositie met enige toelichting;

17:55 – 18:00 uur vertrek naar Synchroon in het naastgelegen WTC op Stadsplateau 14;

18:00 – 19:00 uur hapje + drankje bij Synchroon;

19:00 – 21:00 uur presentatie enquête resultaten + workshop;

21:00 uur drankje namens Synchroon bij Metro City Kitchen!

JOU agenda
31 januari 2024
ALV 2024

Op 31 januari hebben we onze eerste activiteit van het nieuwe jaar: de Algemene Ledenvergadering. We starten om 17:30 in de grote zaal van het Stadhuis (Stadhuisbrug 1).

Net als andere jaren zullen we terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitblikken op de toekomst. We nemen afscheid van het bestuur 2022/2023 en stellen het nieuwe bestuur voor. Daarnaast zullen we de bestemming voor de buitenlandreis bekend maken en zullen we ook stilstaan bij de toekomst van onze vereniging. In het najaar 2023 is een werkgroep ontstaan die zich inspant voor het behoud van de waarden van onze vereniging met speciale aandacht voor het ledenbeleid. Zij nemen ons graag mee in de achtergrond van de werkgroep en geven inzicht in het voorgenomen proces.

Kortom, zet 31 januari in je agenda!